Muhabet


"Fejsbuk" ima mesečnu bazu od preko dve milijarde korisnika i nikada nije podbacio u rastu.

Kako bi ispunili očekivanja i opravdali novac investitora, "Fejsbuku"je od ukupnog broja važniji broj aktivnih korisnika ove mreže.

Ljudi koji sve ređe posećuju "Fejsbuk"su primetili sve veći napor ove društvene mreže da ih vrati nazad spamujući ih (nekada i nekoliko puta dnevno) mejlovima ili tekstualnim porukama u kojima ih podsećaju šta propuštaju.

Čak i sa stalnim korisnicima, "Fejsbuk"je željan novih postova. Boksovi sa podsetnicima o vašim starim postovima su na vrhu News Feed-a, bilo da su uspomene, godišnjice ili statistike.

Osnivač Mark Zakerberg je ove godine rekao da "Fejsbuk" i dalje radi na formuli za svoj News Feed uz pomoć koje će napraviti veću interakciju među samim korisnicima i učiniti kvalitetnijim vreme koje neko provodi na mreži.

Iz "Fejsbuka" za “Indepentent“ kažu da postoji mnogo razloga zašto društvena mreža šalje notifikacije i obaveštenja neaktivnim korisnicima.

“Uvek tražimo način da pomognemo ljudima da pristupe svom računu brzo i lako, posebno kada su u pitanju notifikacije prijatelja koje su propustili“, rekla je Lisa Straton u i-mejlu.

I upravo je to glavni problem "Fejsbuka": nedostatak engagementa. Iako dolazi do pozitivnih pomaka, nova statistika nije prezentovana od marta 2016. godine, a minuti provedeni na "Fejsbuku"su u padu.

Ipak, finanijski rezultati pokazuju da "Fejsbuk" još nije u problemu i da beleži godišnji prihod od 40,3 milijarde dolara. A tu su i "Instagram", "WhatsApp"i "Messenger"koji su takođe u vlasništvu "Fejsbuku".
10:09 PM
01.02.2018 0 116
Komentari:
Čekamo vaše komentare, Guest
2017 Muhabet. Sva prava zadrzana Mobile version :: uCoz