Muhabet


Foto: Tanjug / AP

Prema njenim rečima, tamo gde se dešava seksualno nasilje "mir je daleko teže postići
Holivudska glumica Anđelina Džoli i šef NATO Jens Stoltenberg razgovarali su danas u sedišu Alijanse o saradnji u borbi protiv seksualnog nasilja nad ženama i decom u zonama konflikta.

- Silovanje se koristi kao oružje za postizanje političkih ili vojnih ciljeva - rekla je Džoli koja je specijalni izaslanik UNHCR.

Prema njenim rečima, tamo gde se dešava seksualno nasilje "mir je daleko teže postići", prenosi AP.

Zbog toga ono, kako je dodala, to nasilje ima direktan uticaj na napore NATO da zaštiti stabilnost.

- Fokusiraćemo se na obuku, izveštavanje, praćenje i širenje svesti o tome kao način da se okonča nekažnjivost - rekla je Džoli.
POZVALA NA OKONČANJE SIRIIJSKOG RATA

Džolijeva se nekoliko dana ranije susrela se sa sirijskim izbeglicama u jordanskom izbegličkom kampu Zatari i založila se za političko rešenje sirijskog građanskog rata.

- Humanitarna pomoć nije dugoročno rešenje - istakla je Džoli, prenela je agencija AP.Džoli, specijalni izaslanik Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, razgovarala je sa izbeglicama, dok su se deca okupila oko nje. Glumica je izbeglicama rekla da je veoma ponosna na njih jer su "veoma hrabri, svi".

Džoli je rekla da je UN prošle godine dobio samo polovinu pomoći od one koja je zatražena, a da je ove godine dobijeno samo sedam odsto od zatražene sume.

Blizu 5,5 miliona raseljenih Sirijaca je u Jordanu, Libanu i drugim susednim zemljama, navela je američka agencija.
8:23 PM
31.01.2018 0 111
Komentari:
Čekamo vaše komentare, Guest
2017 Muhabet. Sva prava zadrzana Mobile version :: uCoz